Wie is Annejet van der Zijl?

Annejet van der Zijl in 2021 📷 Anja van Wijgerden

Annetjet van der Zijl (1962) is een Nederlandse schrijfster, journaliste en historica. Ze begon met de studie Kunstgeschiedenis maar studeerde af in Massacommuncicatie aan de Universiteit van Amsterdam. In Londen studeerde ze International Journalism. Bij HP/De Tijd werkte ze als redacteur en was ze misdaadverslaggeefster. Haar artikelen hadden politiek en misdaad als belangrijkste onderwerpen. 

Later legde zij zich toe op het schrijven van levensverhalen van bekende en onbekende mensen. Zo schreef ze een biografie over ondere anderen, Annie M.G. Schmid, prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld en Gerard Heineken. Haar boek Sonny Boy (2011), over de liefdesgeschiedenis van een Surinaamse student en een getrouwde Hollandse huismoeder in 1928 was erg succesvol en werd ook verfilmd. Het boek werd in 2023 aangeboden aan leden van de openbare bibliotheek in het kader van de campagne Heel Nederland leest. 


Voor de Boekenweek van 2020 schreef ze het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, een negentiende eeuwse liefdesgeschiedenis. 

Boeken van Annejet van der Zijl bij De BoekWandelaar