• Specialistische boekhandel
  • Wandelgidsen
  • Wandelboeken
  • Boeken over boeken
  • Gratis verzending vanaf 35 euro

Wie is Wim Huijser?

Foto: Marianne Huijser 2012

Wim Huijser (1960) is schrijver en publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Hij is auteur en samensteller van meer dan zeventig titels en daarnaast redacteur, columnist en medewerker van verschillende tijdschriften. Veel van zijn onderwerpen verkent hij wandelend. 

Zijn biografie Dichter bij Dordt (2015) over de schrijver C. Buddingh’ werd genomineerd voor de ECI Literatuurprijs. Een drietal andere titels werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs, waaronder Voetsporen. Op schrijverspad door het land van de grote rivieren (2014).

Samen met Marinus van den Berg schreef hij Levenspaden. Over wandelen en onderweg zijn (2016). Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse (2017) maakte hij samen met literatuurwetenschapper en routemaker Rob Wolfs. En deze week verschijnt de nieuwe wandelgids van Wim Huijser en Rob Wolfs: De mooiste kasteelwandelingen in Gelderland!

Wandelboekenmaandgeschenk

Wim Huijser schreef in 2022 voor de Wandelboekenmaand in april, het speciale Wandelboekenmaandgeschenk  Aan de Wandel. Het boek oogt als een reguliere wandelgids van Uitgeverij Onregelmatig maar is in werkelijkheid een bundel met 91 wandelverhaaltjes met Maarten Koning en zijn vrouw Nicolien als hoofdpersonen. 

Foto: Wim Huijser en De BoekWandelaar bij de boekpresentatie van het Wandelboekenmaandgeschenk Aan de wandel in 2022.

Boeken van Wim Huijser bij De BoekWandelaar