Wat zijn trage tochten?

Een trage tocht is een wandelroute ver van alle hectiek, onrust en waan van de dag. Op een trage tocht kom je op ongebaande paden, onverharde zandpaden, kronkelende dijkjes, verlaten spoorbanen en karre sporen. Tijdens het wandelen geniet je van de rust, ruimte en kalmte van het platteland. Ongestoord wandelen zonder verkeerslawaai en drukte. Met enkel het geluid van zingende vogels, ritselende bladeren of stromend water. Daarnaast hebben alle trage tochten voorzien van zandpad-garantie: minimaal 70% van je wandeling ga je over onverharde paden. 

Een ander belangrijke eigenschap van een trage tocht is afwisseling in het landschap, bij voorkeur een mix van bos en boerenland. Verder is het de bedoeling dat de tochten over het algemeen goed toegankelijk met het openbaar vervoer.

De Trage Tochten worden gebundeld in wandelgidsen en uitgegeven door Gegarandeerd Onregelmatig. De Trage Tochten zijn digitaal toegankelijk en worden beheerd op Wandelzoekpagina.nl

 

Met meer dan 500 wandelroutes op hun naam kunnen Rob Wolfs en Rutger Burgers zich dé experts noemen op het gebied van trage tochten. Wil je zien wat een trage tocht is? Rutger Burgers laat het zien en vertelt zelf wat het is tijdens een trage tocht in gezelschap van een verslaggever van Mokum Magazine: Aan de wandel met Rutger Burgers.

Wandelgidsen met trage tochten bij De BoekWandelaar