Wie is Nelleke Noordervliet?

Nelleke Noordervliet (1945) is een schrijfster van romans, verhalen reisverhalen, columns en essays Nelleke Noordervliet-Bol werd geboren in Rotterdam Crooswijk. Ze maakte haar debuut met de historische roman Tine of de dalen waar het leven woont, over Tine van Wijnbergen, de echtgenote van schrijver Multatuli. Noordervliet schreef vele romans waarin het verleden centraal staat en ook non-fictie werk over geschiedenis. 

In 2008 was Amsterdam Wereldboekenstad ter gelegenheid hiervan schreef Noordervliet het boek: Een stad vol boeken : City of Books. In de serie Terloops van uitgeverij Van Oorschot over wandelingen schreef zij het deeltje Wat er werkelijk is (2021) over haar dagelijkse wandeling in Ierland waar ze nu woont. 

 

In 2022 wint Nelleke Noordervliet de Gouden Ganzeveer 2022. Deze Nederlandse literatuurprijs wordt uitgereikt aan mensen die veel hebben betekend voor het geschreven woord in de Nederlandse taal.

De Academie De Gouden Ganzenveer eert Noordervliet als "een bijzonder veelzijdig auteur die in alles wat zij schrijft en doet uiterst gewetensvol te werk gaat".

Boeken van Nelleke Noordervliet bij De BoekWandelaar