Wie is Kate Mosse?

Kate Mosse, 2008  📷 Patryk Korzeniecki

Kate Mosse (1961) is een Engelse romanschrijfster, schrijfster van non-fictie, journaliste en presentatrice. Haar debuutroman Eskimo Kissing schreef ze in 1996. In 2005 verscheen haar succesvolste roman: Labyrinth (2005) welke in meer dan 37 talen werd vertaald.

Ze is een van de intiatiefneemsters van de Woman's Prize for Fiction, een belangrijke Britse prijs voor vrouwelijke schrijfsters. De prijs wordt, sinds 1996, jaarlijks uitgereikt aan vrouwelijke schrijfsters die in het voorafgaande jaar een roman hebben gepubliceerd in het Engels in het Verenigd Koninkrijk. De winnares wint een geld bedraf van 30.000 pond en een bronzen beeldje. 

Kate won zelf ook verschillende prijzen en ontving een aantal onderscheidingen voor haar romans. Ze werd ze benoemd tot Officer of the Order of the British Empire in 2013, voor haar verdiensten op het gebied van de literatuur. 

Ze is getrouwd met toneelschrijver Greg Mosse en heeft twee volwassen kinderen. Ze woonde een tijd in Carcassonne (Frankrijk) maar woont nu alweer een aantal jaar in haar geboorteplaats Chichester.

Bronnen: wikipedia Kate Mosse, 2023

Boeken van Kate Mosse bij De BoekWandelaar