Wie is Jeroen Windmeijer?

Foto: Harper Collins

Jeroen Windmeijer (1969) studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Leiden. Zijn specialisatie was Latijns-Amerika hiervoor deed hij wetenschappelijk onderzoek in Bolivia en Ecuador, ook werkte hij als reisleider in Egypte, Venezuela, Guatemala, Mexico en Belize. Daarna ging hij weer studeren aan de Universiteit Leiden, ditmaal koos hij voor de theologie met de studie Wereldgodsdiensten. 

Windmeijer werd leraar godsdienst op een middelbare school in Leiden. Dit werk deed hij twaalf jaar. Naast zijn werk als leraar begonnen hij met schrijven en in 2015 verscheen zijn eerste thriller:
Het Petrusmysterie. Sinds 2019 is hij fulltime auteur en werkt voor uitgeverij HarperCollins.

Zijn kennis over geschiedenis, godsdienst en antropologie komt steeds terug in zijn boeken: verborgen codes, religieuze tradities, verboden manuscripten, Bijbelse verhalen, mystiek en spiritualiteit zijn steeds de ingrediënten van de thrillers van Jeroen Windmeijer. Op onnavolgbare wijze combineert hij fact en fictie in zijn onweerstaanbare, zeer spannende, historische thrillers. Inmiddels is een aantal van zijn boeken ook al in het Engels, Duits en Italiaans verschenen. 

Boeken van Jeroen Windmeijer bij De BoekWandelaar