Wie is Henk Murraij?

 📷 Henk Murraij

Henk Murraij (1964) is een Nederlandse schrijver van een roman en een tweetal wandelgidsen. Hij is pelgrim, levensspecialist, wandelcoach en eigenaar van Uitgeverij Murraij. Hij geeft lezingen en begeleid meditatieve wandelingen voor jong en oud.

Na de middelbare school kiest Henk ervoor om het timmervak te gaan leren aan de LTS. Ook volgt hij een opleiding Bloemsierkunst om daarna nog een switch te maken naar de IT. Hij gaat daarna aan de slag als ambtelijk secretaris en in de avonduren haalt hij ook nog even een MEAO-diploma. In het werk als ambtelijk secretaris doet hij veel ervaring op met coaching en advisering. 

In 2016 onderneemt hij de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Een wandeltocht met een bijzondere missie want hij neemt de as van zijn overleden broer mee. Na Santiago trekt hij verder naar Finisterre om daar de as van zijn broer uit te strooien. Deze speciale pelgrimage brengt hem veel verrassende ontmoetingen met anderen en zichzelf. Het geeft hem nieuwe levensinzichten.


Bij terugkomst vertrouwt hij zijn beleving van de tocht toen aan het papier in de vorm van een roman: Durven zijn. Hij besluit ook om andere te gaan begeleiden en coachen middels individuele wandelingen en wandelingen met groepen. Meer over Henk en zijn aanbod aan wandelingen, programma's, lezingen en andere activiteiten kun je lezen op zijn website Durvenzijn.nu.

Boeken van Henk Murraij bij De BoekWandelaar