Wie is Alex Buis?

Alex Buis (1979) studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde aan de VU in Amsterdam. In zijn studententijd werkte hij als redacteur bij het literaire studententijdschrift Moxi. Nadat hij met zijn opa het Pieterpad had gewandeld, volgenden nog veel Lange Afstand Wandelpaden en diverse nationale en internationale paden. 

 

In 2012 vatte hij het plan op om een lange wandeling van meerdere dagen helemaal om Amsterdam te gaan maken. Hij maakte een uitvoerige beschrijving van de hele wandeling wat resulteerde in de wandelgids: Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam, een buitenbeentje in de serie Wandelen buiten de binnenstad van.... Een buitenbeentje omdat Alex Buis een lange wandeling rond Amsterdam beschrijft. In de andere gidsen staan rondwandelingen van ongeveer 15 kilometer in lengte. De wandeling om Amsterdam is een aaneengeschakelden route van bijna 230 kilometer in totaal, de helft van het Pieterpad. 

 

Na 'Amsterdam' volgde een nieuw wandelproject. Nu in een wat rustigere omgeving: Zuid-Limburg. Hij maakte een rond om Zuid-Limburg. Een internationale wandeling door drie, of zo je wil, vier landen. De beschrijving van deze 277 kilometer lange wandeling vind je in de gids Een wandeling rondom Zuid-Limburg

Wandelgidsen van Alex Buis bij De BoekWandelaar