• Specialistische boekhandel
  • Wandelgidsen
  • Wandelboeken
  • Boeken over boeken
  • Gratis verzending vanaf 35 euro

Brabants Boek Present 2022Sinds 2019 krijgt elk jaar een Brabantse literaire topauteur de opdracht een novelle te schrijven. Dit Brabants Boek Present wordt in de eerste week van september cadeau gedaan aan de bezoekers van boekhandels in Noord-Brabant. Inmiddels hebben bijna alle boekhandels uit de provincie zich aangesloten bij dit initiatief.

2019: Van Gogh sneed hier ooit een oor af van Henk van Straten
2020: De terugkeer van Jeroen Thijssen
2021: Tijdelijk verblijf van Vrouwkje Tuinman
2022: Zo hoog de zon stond van Simon Atangana Bekono

Simone Atangana Bekone


Simone Atangana Bekono (1991) debuteerde overrompelend met de dichtbundel Hoe de eerste vonken zichtbaar waren (2017). De Volkskrant riep haar uit tot literaire talent van 2020 én 2021. De roman Confrontaties (2020) haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs en werd bekroond met de Hebban Debuutprijs en de prijs Beste Boek voor Jongeren. 

In het Brabants Boek Present, Zo hoog de zon stond, schrijft Atangana Bekono over twee jeugdvriendinnen die elkaar na jaren weer ontmoeten en daarbij loopt de spanning hoog op. Het boek is geïnspireerd door het genre Southern Gothic, waarvoor de schrijfster een fascinatie heeft. Het werd uitgegeven door Uitgeverij de Arbeiderspers.

 Zo hoog de zon stond


Als kunstenares Sonny in de zomer naar haar geboortedorp terugkeert om aan een fotoreeks te werken, nodigt basisschoolvriendin Myrthe haar uit om samen op haar ouderlijk huis te passen. In villa In ’t huuske, waar ramen met afstandsbedieningen opengaan en een virtuele assistent antwoord geeft op al je vragen, schuilen ze voor de hittegolf die het land teistert. De vraag is of het buiten aangenamer is dan binnen in de huiveringwekkende koelte. Langzaam raakt Sonny de grip op de realiteit kwijt – door de vele wijn, de slapeloze zomernachten, Myrthe’s onvoorspelbare gedrag en die unheimische villa die een eigen wil lijkt te hebben en weigert Sonny te laten vertrekken.

Bekijk de huiveringwekkende boektrailer!