• Specialistische boekhandel
  • Wandelgidsen
  • Wandelboeken
  • Boeken over boeken
  • Gratis verzending vanaf 35 euro

Wandelgidsen Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW) en Streekpaden

Wandelgidsen Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW)

Een Lange-Afstand-Wandelpad (afgekort LAW) is een wandelroute van minimaal 150 kilometer lang. Er zijn verschillende lange afstand wandelpaden in Nederland, in totaal 23. Deze zijn allemaal genummerd en zijn rood-wit gemarkeerd, in beide looprichtingen.

Deze bijzonder lange paden zijn letterlijk grensoverschrijdend. De paden maken namelijk deel uit van het Europees  wandelnetwerk, het Grand Randonée (GR-netwerk). Op vijftien plaatsen in Nederland sluiten de LAW's aan op de internationale wandelpaden in België, waar ze Grote Routepaden worden genoemd en in Duitsland waar de paden bekend staan als Fernwanderwege. 


Kennismaken met en proeven van één, meerdere of misschien wel alle routes van de Lange-Afstand-Wandelpaden? Bestel dan het boek De paden op van Lydia Michiels van Kessenich!

Wandelgidsen Streekpaden

Een Streekpad is een rondwandeling binnen één bepaalde streek of regio in Nederland. De lengte van de paden varieert tussen 80 en 350 kilometer. De meeste streekpaden zijn rondwandelingen waarbij start en eindigt op hetzelfde punt. De paden zijn in twee richtingen te lopen en allemaal bewegwijzerd met een geel-rode markering. In Nederland zijn er op dit moment 18 Streekpaden die samen een netwerk vormen van ongeveer 4000 kilometer. 

LAW-paden alfabetisch